• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Car rental Schiphol

Auto huren in Amsterdam

Heb je vervangend vervoer nodig? Ga je op reis met vrienden en is je eigen wagen te klein? Of heb je behoefte aan extra laadruimte?

Voor de beste deals voor het huren van een auto op Schiphol, raden we je aan om je van tevoren te oriënteren. Zo ontdek je welke aanbieders de laagste prijzen bieden voor jouw wensen. Dan voorkom je teleurstellingen en weet je dat de juiste huurauto voor je klaar staat en dat het auto huren op Schiphol soepel verloopt.

Want er is nogal wat te kiezen op Schiphol op het gebied van car rentals. De autoverhuurbedrijven hebben verschillende categorieën en type voertuigen ter beschikking. Van kleine mini’s tot luxe wagens, maar je kunt ook een busje huren op Schiphol.

Welke autoverhuurders zijn er op Schiphol?

Alle bekende autoverhuurders zijn aanwezig. Zo vind je op Schiphol Plaza de balies van o.a. Sixt, Europcar, Avis, Budget, Enterprise Rent-a-Car en Hertz.

Waar? Schiphol Plaza bevindt zich in de openbare ruimte van de luchthaven, naast het treinstation, voor de douane dus. Volg op Schiphol de bordjes 'car rental'.

Online vergelijken voor de beste car rental op Schiphol

Wil je goedkoop een auto huren op Schiphol? Als onafhankelijke prijsvergelijker biedt Autoverhuur-Schiphol je een duidelijk overzicht van de prijzen. Alle autoverhuurbedrijven op de luchthaven worden vergeleken, zodat je altijd de beste deal krijgt.

Hoe gaat vergelijken in zijn werk?

  • Vul de plaats in waar je een auto wilt huren. Dat kan een stad zijn, maar ook een luchthaven zoals Schiphol of een treinstation.
  • Geef aan of je de huurauto op dezelfde locatie wilt inleveren of bijvoorbeeld bij een andere vestiging van het autoverhuurbedrijf.
  • Geef aan wanneer je de auto wilt ophalen en wilt inleveren.
  • Kijk goed hoe lang je de auto huurt en wanneer je die weer inlevert. Soms kan het voordeliger zijn om per 24 uur de auto te huren. Bijvoorbeeld als je ’s ochtends de auto ophaalt en enkele dagen later in de middag terugbrengt. Vaak betaal je voor die paar extra uren een hele dag aan autohuur.
  • Click je wensen aan en bekijk de beste deals.
  • Reserveer je huurauto. Tot 48 uur vóór de geboekte huurperiode kun je gratis annuleren of je boeking wijzigen.

Het ophalen van je huurauto

Neem je reserveringsvoucher mee naar de balie van het autoverhuurbedrijf op Schiphol, deze krijg je per mail toegestuurd. Hierin staat alle informatie over je boeking, zoals de duur van de autohuur, de inleverdatum en locatie, het tarief en de klasse of type huurauto op Schiphol die je hebt gekozen.

Vergeet ook niet je paspoort, rijbewijs en creditkaart (weet jij je pincode van je creditkaart nog?) mee te nemen. Zorg dat ze allemaal origineel en geldig zijn, dus geen kopieën. Als alles in orde is, wordt er ter plaatse een huurovereenkomst opgesteld.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de huurauto op te halen uit de garage en samen met de autoverhuurder te controleren. Zijn er krassen of zie je schade aan de auto, zorg dat het vermeld staat op de papieren die je meekrijgt en maak eventueel foto’s als bewijs.

Hoe zit het met de borg voor autohuur?

Bij het opstellen van de huurovereenkomst wordt ook het exacte bedrag van de borg vastgesteld. De borg zorgt ervoor dat bepaalde kosten gedekt zijn voor de verhuurder, bijvoorbeeld schade of verkeersboetes.

Het bedrag voor de borg wordt gereserveerd op je creditkaart. Het geld wordt dus niet afgeschreven, zolang er geen schade of boetes zijn, maar geblokkeerd. Je bestedingslimiet wordt (tijdelijk) beperkt. Een paar dagen na het inleveren van de huurauto krijg je de borg weer terug.

De borg voor een huurauto kan behoorlijk variëren, van een paar honderd euro tot een paar duizend. Het bedrag is o.a. afhankelijk van het type auto en het autoverhuurbedrijf.

Het inleveren van je huurauto

Bij veel autoverhuurbedrijven op Schiphol kun je ook buiten kantooruren je huurauto weer inleveren. Maak dan altijd foto’s van de auto, van de kilometerstand en van het brandstoflampje. Zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan. Vergeet je niet te checken of je je huurauto met een volle of een lege tank moet inleveren? Het voordeligste is altijd om een auto vol te huren en vol in te leveren.

  1. Home
  2. Car rental Schiphol