• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Auto huren op Schiphol

Wil je de beste deals als je een auto gaat huren op Schiphol? Dan is het handig om vooraf online te vergelijken en te reserveren. Hieronder geven wij een aantal tips voordat je een auto huurt op Schiphol.

Voordat je een auto huurt

Wil je goedkoop een auto huren bij Amsterdam? Autoverhuur-Schiphol heeft een Worry-Free selectie gemaakt van de allerbeste huurauto’s op Schiphol, die voldoen aan de belangrijkste voorwaarden, zodat je niet onverwacht voor extra kosten of verrassingen komt te staan

  • Geen extra kosten/eigen risico is gedekt.
  • Geen gedoe met brandstof. Je krijgt de huurauto vol mee en brengt hem vol terug.
  • Geen beperking op het aantal kilometers. Rijd zoveel als je wilt zonder extra kosten.
  • Alleen maar top autoverhuurbedrijven.

Als onafhankelijke prijsvergelijker biedt EasyTerra je een duidelijk overzicht van de huurprijzen. Alle bekende autoverhuurbedrijven worden vergeleken, zodat je altijd de beste deal krijgt. Tot 48 uur vóór de geboekte huurperiode kun je gratis annuleren of je boeking wijzigen

Welke eisen stel je aan een huurauto?

Moet hij je alleen van Schiphol naar huis of je hotel brengen of ben je op zoek naar veel comfort of extra bagageruimte?

Autoverhuurbedrijven werken met klassen of categorieën en niet met specifieke modellen en merken. Nadat je hebt gekozen voor een bepaalde huurauto, kan het dus zo zijn dat je niet hetzelfde model meekrijgt als je eenmaal op Schiphol bent

De auto die je meekrijgt is altijd vergelijkbaar met degene die je hebt geselecteerd bij je reservering. Je kunt ook een busje huren op Schiphol voor een grote groep of afwijkende bagage

Wie gaat in de auto rijden?

Huur je met een vriend of vriendin een cabrio of met een groep een busje, bedenk dan goed wie er gaan rijden. Kijk of een extra bestuurder wel toegestaan is. Geef bij je reservering eventueel aan als ook anderen de auto gaan besturen. Het kan zo zijn dat je een toeslag moet betalen voor een extra bestuurder, maar dat hoeft niet.

Alleen de hoofdbestuurder tekent het huurcontract, maar de namen en andere gegevens van extra bestuurders moeten hier wel op vermeld worden. Iedereen die gaat rijden moet ook aanwezig zijn tijdens het ophalen van de auto. Alle bestuurders moeten een geldig paspoort en rijbewijs bij zich hebben.

Waar lever je de huurauto weer in?

Je kunt je huurauto op Schiphol op elk gewenst tijdstip inleveren bij de autoverhuurder op de luchthaven, maar dat hoeft niet. Je kunt ook je huurauto op een andere locatie inleveren. Het kan zijn dat je hier iets meer voor moet betalen.

Heb je de voorwaarden gelezen?

Bij de meeste autoverhuurders op Schiphol moet je minimaal 21 jaar zijn en een jaar je rijbewijs hebben om een huurauto mee te krijgen. Het kan ook zijn dat je een hoger tarief betaalt wanneer je jonger of onervaren bent. Ook moet je een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) en een creditkaart op naam van de bestuurder bij je hebben.

Lees de algemene voorwaarden goed door. Hierin staat wat je rechten en plichten zijn.

Weet je je pincode nog van je creditkaart?

Misschien gebruik je je creditkaart heel vaak en kun je je pincode wel dromen. Maar voor degene die de laatste tijd de Mastercard of Visa wat minder heeft gebruikt, is het goed om na te gaan of je de pincode nog weet.

Let goed op bij het ophalen en inleveren van de huurauto

Controleer voor vertrek en bij het inleveren van je huurauto of alles in orde is. Geen deuken of andere schade? Is alles aanwezig? Kom je een kras of deuk op de auto tegen, maak er dan een foto van en laat er een aantekening van maken in het huurcontract.

  1. Home
  2. Auto huren op Schiphol