• Klantbeoordelingen 8.3 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Schiphol autoverhuur

Welke autoverhuurbedrijven zijn er op Schiphol?

Ben je op zoek naar een kleine huurauto of een ruime auto voor het hele gezin? Volg de borden met 'Autoverhuur' op de luchthaven. Het is ook mogelijk om een busje te huren op Schiphol.

Auto huren Schiphol

De balies van alle grote autoverhuurbedrijven, zoals Avis, Budget, Enterprise Rent-A-Car, Europcar, Hertz en Sixt, vind je op Schiphol Plaza, naast het treinstation. De meeste verhuurders hebben ruime openingstijden en zijn van ’s ochtends 6 uur tot laat in de avond open. Maar check dit altijd even op de website of op je voucher.

Hoe huur ik een auto op Schiphol?

Bij alle autoverhuurbedrijven word je prima geholpen en krijg je een kwalitatief goede auto mee. Maar de wachttijden kunnen oplopen en je wilt natuurlijk snel naar je afspraak of naar huis. Om er zeker van te zijn dat je de juiste huurauto hebt en geen tijd verspilt, is het handig om vooraf al een auto bij een van deze verhuurmaatschappijen te reserveren.

Wil je de beste deals? Ook dan is het handig om vooraf online te vergelijken en te boeken bij Autoverhuur-Schiphol Autohuur. Tot 48 uur vóór de geboekte huurperiode kun je gratis annuleren of je boeking wijzigen.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

 1. Bevestigingsmail reserveringsvoucher

  Om snel alles te regelen moet je je bevestigingsmail van je online boeking bij de hand hebben.
 2. Identiteitsbewijs

  Neem een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) mee.
 3. Rijbewijs

  Bij de meeste autoverhuurders op Schiphol moet je minimaal 21 jaar zijn en een jaar je rijbewijs hebben om een huurauto mee te krijgen.
 4. Creditkaart

  Om een auto te huren op Schiphol heb je een creditkaart nodig voor de borg. De creditkaart moet geldig zijn en op naam staan van de huurder.

Hoe werkt het aan de balie van Schiphol autoverhuur?

Bij de balie van de car rental op Schiphol teken je het huurcontract nadat je het goed hebt doorgelezen en betaal je de borg. Een medewerker van de autoverhuur vertelt je waar de auto staat in de parkeergarage.

Check voor vertrek en bij het inleveren van je huurauto of alles in orde is. Geen deuken of andere schade? Is alles aanwezig? Kom je een kras of deuk op de auto tegen, maak er dan een foto van en laat er een aantekening van maken in het huurcontract.

Krijg ik het geselecteerde autotype ook altijd?

Nee helaas niet altijd. Als het autotype dat je hebt gekozen niet beschikbaar is, dan krijg je altijd een vergelijkbaar model. De categorie auto wordt dus gegarandeerd, maar niet altijd het merk en/of model.

Moet ik borg voor mijn huurauto op Schiphol betalen?

Ja, bij het ophalen van je huurauto moet je borg betalen. Hiervoor heb je een geldige creditkaart nodig die op naam staat van de bestuurder. Het bedrag voor de borg wordt gereserveerd op je creditkaart. Het geld wordt dus niet afgeschreven, zolang er geen schade of boetes zijn, maar geblokkeerd. Een aantal dagen na het inleveren van de huurauto krijg je de borg weer terug.

Hoe hoog de borg is, hoor je aan de balie. De borg zorgt ervoor dat bepaalde kosten gedekt zijn voor de verhuurder, bijvoorbeeld schade, diefstal of verkeersboetes. De hoogte van de borg voor een huurauto kan behoorlijk variëren, van een paar honderd euro tot een paar duizend. Het bedrag is o.a. afhankelijk van het type auto en het autoverhuurbedrijf.

Kan ik ook een auto huren zonder creditkaart?

Nee, je hebt een creditkaart nodig, een betaalpas is niet voldoende. Het bedrijf voor autoverhuur op de luchthaven Amsterdam houdt een borg vast zolang je de auto huurt. Ze doen dit om ervoor te zorgen dat wanneer er schade is of andere problemen zijn, zij niet voor de kosten opdraaien. Je gebruikt een creditkaart ook om het eigen risico te betalen of af te dekken.

 1. Home
 2. Schiphol autoverhuur