• Klantbeoordelingen 8.3 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Busje huren Schiphol

Wil je met je reisgezelschap een busje huren? Met de juiste voorbereidingen ben je snel en goedkoop op weg met bijvoorbeeld een Fiat Talento, Opel Vivara of Mercedes Vito.

Vergelijk aanbieders

Op Schiphol Plaza in de centrale hal vind je verschillende autoverhuurbedrijven die jou een busje kunnen verhuren. Het is verstandig om je vooraf te oriënteren en te vergelijken.
Hoe eerder je reserveert, hoe meer keuze je hebt. Als onafhankelijke prijsvergelijker zet Autoverhuur-Schiphol alle autoverhuurbedrijven op luchthaven Amsterdam op een rij, zodat je altijd de beste deal krijgt. Je krijgt snel en eenvoudig een duidelijk overzicht bij welke autoverhuurder je het beste een busje kunt huren op Schiphol.

Hoe gaat vergelijken in zijn werk?

  1. Vul de plaats in waar je een busje wilt huren. In dit geval Schiphol.
  2. Geef aan of je het busje weer op Schiphol of op een andere locatie wilt inleveren.
  3. Geef aan wanneer je de bus wilt ophalen en wilt inleveren.
  4. Click je wensen aan qua verzekeringen en model bus en bekijk de beste deals.
  5. Reserveer je busje.

Heb je de voorwaarden gelezen?

Iedereen die een auto wil huren op Schiphol moet minimaal 21 jaar zijn en een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om een bestelwagen of busje mee te krijgen. Het kan ook zijn dat je een hoger tarief betaalt wanneer je jonger of onervaren bent. Ook moet je een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) en een creditkaart op naam van de bestuurder bij je hebben.

Weet wat gedekt is

Check goed wat er gedekt is bij je reservering bij auto huren Schiphol. Het kan voorkomen dat het verhuurbedrijf je aan de balie nog extra opties of verzekeringsproducten probeert te verkopen, die je misschien helemaal niet nodig hebt. Maar soms heb je wel een aanvullende verzekering nodig om de vracht van je gehuurde bestelwagen te dekken.

Controleer de bestelwagen bij het halen en inleveren

Nadat je bij de balie het huurcontract goed hebt doorgelezen en de borg hebt betaald, ga je het busje halen. Een medewerker van de autoverhuur vertelt je waar je de bus kunt halen in de parkeergarage.

Controleer de wagen samen met de verhuurder voor vertrek, maar check ook bij het inleveren de huurbus van onder tot boven. Geen deuken of andere schade? Is alles aanwezig? Kom je een kras of deuk op de wagen tegen, maak er dan een foto of filmpje van en laat er een aantekening van maken in het huurcontract.

Je kunt je gehuurde busje op elk gewenst tijdstip inleveren op Schiphol, maar je kunt ook voor een andere locatie kiezen die je beter uitkomt.

Wanneer je de bestelwagen of het busje gaat inleveren en het kantoor van het verhuurbedrijf is gesloten, maak dan een foto van de geparkeerde bus en de tankstand. Mail deze foto’s met de tijd en datum dat je de wagen hebt teruggebracht.

Tip: Kom niet te laat. Blijf binnen de 24-uurregeling

Hoe lang huur je de bus of bestelwagen? Soms kan het voordeliger zijn om per 24 uur de auto te huren. Bijvoorbeeld als je ’s ochtends de bus ophaalt en enkele dagen later in de middag terugbrengt bij de car rental op Schiphol. Als je per dag betaalt, kan het zijn dat je een extra dag in rekening wordt gebracht wanneer je slechts een uur te laat bent.

Zorg er daarom voor dat je het busje inlevert op de afgesproken tijd.

Ben je bang voor vertraging?

Geef je vluchtnummer van tevoren door aan de autoverhuurder, zo zijn ze op de hoogte van eventuele vertragingen.

  1. Home
  2. Busje huren Schiphol