• Klantbeoordelingen 8.3 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Auto huren Schiphol

Een auto huren op Schiphol Amsterdam is heel eenvoudig. We geven je een paar nuttige tips om snel en goedkoop een auto te huren op Schiphol.

Waar kun je een auto huren op Schiphol?

De autoverhuurbedrijven vind je bij Schiphol Plaza, dat centraal op de luchthaven ligt ter hoogte van aankomsthal 2 en direct naast het treinstation. Volg de borden met 'autoverhuur' erop.

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Amsterdam, o.a. Avis, Budget, Enterprise Rent-a-Car, Europcar, Hertz en Sixt. Keuze genoeg aan verhuurbedrijven dus.

Wil je zeker zijn dat er een geschikte huurauto op Schiphol voor je klaarstaat? Reserveer en vergelijk bij ons, zo weet je dat je de beste huurprijs krijgt en dat de juiste auto voor je klaar staat.

Type huurauto’s Schiphol

Zoek je een klein compact modelletje voor in de stad, zoals een Kia Picanto of heb je meer ruimte nodig voor je bagage, vrienden of familie en wil je een grote SUV? Het wagenpark van car rental Schiphol is groot en divers. Kies uit verschillende klassen en formaten huurauto’s, maar je kunt ook een busje huren op Schiphol.

Wat heb je nodig om een auto te huren?

  1. Bevestiging rental voucher Heb je online geboekt? Vergeet dan niet om je bevestiging mee te nemen, zo kan de autohuur snel worden afgehandeld.

  2. Identiteitsbewijs Neem een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) mee naar Schiphol om een auto te huren.

  3. Rijbewijs Je moet je rijbewijs bij je hebben, een kopie is niet goed genoeg. Bij de meeste autoverhuurders op Schiphol moet je minimaal 21 jaar zijn en een jaar je rijbewijs hebben om een huurauto mee te krijgen.

  4. Creditkaart Om een auto te huren op Schiphol heb je een creditkaart (o.a. Visa of MasterCard) nodig. De creditkaart moet geldig zijn en op naam staan van de huurder. Waarom is een bankpas niet voldoende? Je hebt een creditkaart nodig als garantie voor de borg, mogelijke schade en verkeersboetes. Met een creditkaart machtig je de autoverhuurder om achteraf extra gemaakte kosten af te schrijven. Rijd je schade of krijg je een boete voor een verkeersovertreding, dan kan de verhuurder de kosten op jou verhalen. Je gebruikt een creditkaart ook om het eigen risico te betalen of af te dekken.

Voorkom problemen bij autohuur

Nadat je het huurcontract goed hebt bekeken en getekend, ga je samen met de verhuurder naar de parkeergarage van Schiphol om de huurauto te inspecteren en kun je de weg op.

Lees het contract van je huurauto goed door. Ook de kleine lettertjes. En controleer voor vertrek en bij het inleveren van je huurauto of alles in orde is. Geen deuken of andere schade? Is alles aanwezig? Kom je een kras of deuk op de auto tegen, maak er dan een foto van en laat er een aantekening van maken in het huurcontract.

Inleveren huurauto Schiphol

Neem op de autosnelweg A4 de afslag Schiphol en volg de borden met 'Car Rental Return'.

Je kunt je huurauto op Schiphol 24/7 inleveren bij je eigen verhuurder op parkeerdeck 0 of parkeerdeck -1 van de parkeergarage, maar dat hoeft niet. Je kunt ook voor de optie kiezen om je huurauto bij een andere vestiging van het autoverhuurbedrijf in te leveren. Zo kun je na je vlucht snel naar huis of naar een andere bestemming reizen.

Vergeet niet te tanken voordat je de auto inlevert.

Openingstijden autoverhuurmaatschappijen Schiphol

De openingstijden van de autoverhuurmaatschappijen op Schiphol verschillen per maatschappij. Check de openingstijden bij je reservering.

Bereikbaarheid Schiphol

Vanaf de luchthaven kun je met je huurauto snel naar de plaats van bestemming via de autosnelwegen A4 en A9. Amsterdam is heel goed bereikbaar, binnen een half uur rijd je het centrum van de hoofdstad binnen en kun je de zonnebloemen van Van Gogh bewonderen of een rondvaart door de grachten maken. Den Haag is via de A4 in 45 minuten te bereiken met de auto. Wil je naar het zuiden, via de A2 ben je in 2,5 uur in het prachtige Maastricht.

  1. Home
  2. Auto huren Schiphol