• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Huurauto Schiphol

Tips voor de beste deals

Wil je tips voor het kiezen van een huurauto op Schiphol? Maakt het je misschien niet zoveel uit en wil je gewoon een auto die rijdt en betrouwbaar is? Het kan natuurlijk ook zijn dat je al weet dat je de grootste SUV wilt huren of met een cabrio vanaf Schiphol naar je bestemming wilt rijden. Maar waarom zou je te veel betalen? Met de volgende tips maak je het jezelf niet alleen gemakkelijk, je bespaart ook nog eens veel geld op je reservering.

Tip: Vergelijk online voor de beste huurauto op Schiphol

Wil je goedkoop een auto huren op Schiphol? Als onafhankelijke prijsvergelijker biedt Autoverhuur-Schiphol je een duidelijk overzicht van de prijzen. Je hoeft dus zelf niet urenlang alle sites van de verhuurbedrijven af te gaan. Alle bekende autoverhuurbedrijven op Schiphol worden vergeleken, zodat je altijd de beste deal krijgt.

Tip: Let op de laagste prijsgarantie

Heb je al een tijd geleden gereserveerd en heb je nu een betere prijs gevonden? Dan zorgt Autoverhuur-Schiphol voor een betere aanbieding.

Tip: Huur per 24 uur

Kijk goed naar hoe lang je de auto huurt en wanneer je die weer inlevert. Soms kan het voordeliger zijn om per 24 uur de auto te huren. Bijvoorbeeld als je ’s ochtends de auto ophaalt en enkele dagen later in de middag terugbrengt. Vaak betaal je voor die paar extra uren een hele dag aan autohuur.

Tip: Betaal niet te veel voor benzine. Kies voor een vol = vol

Autoverhuurbedrijven hanteren verschillende regelingen als het om brandstof gaat. Zorg dat je de tank vol meekrijgt en lever hem na afloop van de huurperiode ook weer vol in. Zo betaal je geen servicekosten en bepaal je zelf bij welke bezinepomp je gaat tanken en houd je controle over de prijs.

Tip: Voorkom problemen bij autohuur

Lees het contract bij je car rental op Schiphol goed door. Ook de kleine lettertjes. Controleer voor vertrek en bij het inleveren van je huurauto of alles in orde is. Geen deuken of andere schade? Is alles aanwezig? Kom je een kras of deuk op de auto tegen, maak er dan een foto van en laat er een aantekening van maken in het huurcontract.

Tip: Pas op voor bijkomende kosten

Wees op je hoede voor onvoorziene, bijkomende (verzekerings)kosten. Vaak proberen autoverhuurbedrijven ter plekke je nog van allerlei extra verzekeringen aan te praten. Zorg dat je van tevoren weet wat er gedekt is bij je reservering. Als je alles regelt via Autoverhuur-Schiphol krijg je direct een totaalprijs, als je het gedeeltelijk op Schiphol regelt, kun je voor extra kosten komen te staan.

Tip: Neem je eigen autozitje mee


Het is het waard om bij je vliegmaatschappij te checken of je gratis een maxi-cosi of stoelverhoger mag meenemen in het vliegtuig. Dat is niet alleen fijn tijdens de vlucht, maar je hoeft vervolgens geen kinderstoeltje te huren bij het autoverhuurbedrijf op Schiphol.

Tip: Huur geen navigatiesysteem


Nederland is heel overzichtelijk om te rijden, maar heb je toch wat hulp nodig? Gebruik dan gewoon Google Maps op je telefoon. Wil je geen data verbruiken? Download de kaart eerst via wifi en gebruik 'm daarna onderweg.

Tip: Bedenk waar je de huurauto het beste kunt inleveren

Je kunt je huurauto op Schiphol 24/7 inleveren bij je eigen autoverhuurder in de parkeergarage op Schiphol, maar dat hoeft niet. Je kunt ook voor de optie kiezen om je huurauto op een andere locatie in te leveren. Meestal is dit geen probleem, maar betaal je wel iets meer.

Tip: Zorg voor de juiste papieren. Wees voorbereid

 1. Bevestiging rental voucher

  Heb je online geboekt? Vergeet dan niet om je bevestiging mee te nemen, zo kan de autohuur snel worden afgehandeld.
 2. Identiteitsbewijs

  Neem een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) mee naar Schiphol om een auto te huren.
 3. Rijbewijs

  Je moet je rijbewijs bij je hebben, een kopie is niet goed genoeg. Bij de meeste autoverhuurders op Schiphol moet je minimaal 21 jaar zijn en een jaar je rijbewijs hebben om een huurauto mee te krijgen.
 4. Creditkaart

  Om een auto te huren op Schiphol heb je een creditkaart (o.a. Visa of MasterCard) nodig. De creditkaart moet geldig zijn en op naam staan van de huurder.
 1. Home
 2. Huurauto Schiphol