• Klantbeoordelingen 8.3 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Goedkoop auto huren Schiphol

Tips om te besparen op je huurauto

Voor tips waarbij je kunt besparen op de kosten van je huurauto op Schiphol, ben je hier aan het goede adres. Want niemand wil meer geld uitgeven dan nodig en dat kan gebeuren als je in bepaalde valkuilen stapt.

Tip: Reserveer op tijd je auto

Om kosten te besparen is het verstandig om op tijd je te verdiepen. Autoverhuur-Schiphol biedt je een duidelijk overzicht waar je goedkoop een auto kunt huren op Schiphol.

Als onafhankelijke prijsvergelijker zetten zij alle autoverhuurbedrijven op luchthaven Schiphol op een rij, zodat je altijd de beste deal krijgt. Bovendien kun je tot 48 uur vóór de geboekte huurperiode gratis annuleren of je boeking wijzigen.

Tip: Kies de juiste huurauto

Huur een auto op maat. Een grote SUV of stationwagon heb je met zijn tweeën niet nodig en slurpt meer benzine dan een compacte kleine auto. Kijk goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor je bagage. Moet je een groep vervoeren of heb je veel of afwijkende bagage, je kunt ook een busje huren op Schiphol.

Wil je niet te veel brandstof verbruiken en zuinig rijden? Kijk dan goed naar het brandstofverbruik per kilometer van de verschillende huurmodellen.

Tip: Check of je onbeperkte kilometers mag rijden

Hoeveel kilometers ga je maken? Het kan zijn dat je vastzit aan een aantal kilometers als je een auto huurt. Voor kleine afstanden is dat geen probleem, maar kom je boven dat aantal kilometers, dan moet je een vast bedrag per kilometer betalen. Dat kan flink in de papieren lopen, dus controleer goed wat voor jou de beste oplossing is.

Tip: Kom niet te laat. Blijf binnen de 24-uurregeling

Hoe lang huur je de auto? Bedenk voordat je reserveert goed op welk tijdstip je de huurauto weer inlevert. Soms kan het voordeliger zijn om per 24 uur de auto te huren. Bijvoorbeeld als je ’s ochtends de auto ophaalt en enkele dagen later in de middag terugbrengt bij de car rental op Schiphol. Als je per dag huurt, betaal je voor die paar extra uren een hele dag aan autohuur.

Tip: Bedenk waar je de huurauto wilt inleveren

Je kunt je huurauto op Schiphol 24/7 inleveren bij je eigen autoverhuurder in de parkeergarage op Schiphol, maar dat hoeft niet. Je kunt ook voor de optie kiezen om je huurauto op een andere locatie in te leveren. Meestal is dit geen probleem, maar betaal je wel iets meer. Kijk dus goed wat voor jou de voordeligste optie is.

Tip: Tank zelf de auto vol. Kies vol mee - vol terug

Kijk goed naar wat de opties zijn voor brandstof. Bij sommige autoverhuurders moet je na afloop van de huurperiode nog betalen voor brandstof. De goedkoopste optie is om te kiezen voor de vol mee – vol terug regeling. Hierbij krijg je de auto met een volle tank mee en lever je hem ook weer vol in. Zo betaal je geen onnodige servicekosten en heb je zelf in de hand bij welk tankstation je tankt.

Tip: Laat je niet iets aanpraten

Neem altijd je reservering mee, daarop staat waar jij voor gekozen hebt. Autoverhuurders proberen soms aan de balie om je nog allerlei extra opties en accessoires aan te smeren. Bedenk goed of je dat navigatiesysteem echt nodig hebt of gewoon Google Maps kunt gebruiken. Ook een kinderzitje of maxicosy mag vaak gratis mee in het vliegtuig, de moeite waard om even te checken bij je vliegmaatschappij.

Heb je zelf geen zin om je te verdiepen in hoe het precies zit met (het afdekken van) je eigen risico en welke verzekeringen er nodig zijn? Kies dan voor Worry-Free van Autoverhuur-Schiphol, een selectie van de allerbeste auto's, die voldoen aan de belangrijkste voorwaarden. Zo weet jij zeker dat alles goed geregeld is en je niet ineens voor onverwachte kosten komt te staan wanneer je de auto weer inlevert.

  • Geen extra kosten/eigen risico is gedekt
  • Geen gedoe met brandstof. Je krijgt de huurauto vol mee en brengt hem vol terug
  • Geen beperking op het aantal kilometers. Rijd zoveel als je wilt zonder extra kosten
  • Alleen maar top autoverhuurbedrijven
  1. Home
  2. Goedkoop auto huren Schiphol