• Klantbeoordelingen 8.3 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur luchthaven Amsterdam

Heb je geen zin om met je koffers en loodzware tassen te zeulen in de trein of de bus? Wil je liever dat er een auto voor je klaarstaat, zodat je met de auto vanuit de vertrekhal op de luchthaven direct de weg op kunt richting jouw bestemming.

Vermijd drukte en rijen

Ga van tevoren op onderzoek uit en reserveer alvast je huurauto. Tot 48 uur vóór aanvang van de boekingsperiode kun je je boeking nog gratis aanpassen of annuleren.

Autoverhuur-Schiphol biedt je als onafhankelijke prijsvergelijker een duidelijk overzicht van alle bekende autoverhuurbedrijven op de luchthaven, zodat je altijd de beste deal krijgt. Want wie wil er nu niet goedkoop een auto huren in Amsterdam?

Heb je geen auto gereserveerd, dan ben je aan de verhuurmaatschappijen overgeleverd. Dit betekent meestal hogere prijzen, weinig keuze uit modellen, onduidelijkheid over verzekeringen en lange wachttijden.

Wil je zeker zijn dat er een geschikte huurauto op Schiphol voor je klaarstaat? Reserveer en vergelijk dan alvast online. Hier nog een aantal tips om het huren van een auto zo soepel mogelijk te laten verlopen op de luchthaven van Amsterdam.

Waar is de autoverhuur op Schiphol?

Volg de borden met 'autoverhuur' erop. Je komt dan uit bij Schiphol Plaza, dat centraal op de luchthaven ligt ter hoogte van aankomsthal 2 en direct naast het treinstation.

Er zijn verschillende bedrijven waar je een auto kunt huren op Schiphol, o.a. Avis, Budget, Enterprise Rent-a-Car, Europcar, Hertz en Sixt.

Houd je gegevens bij de hand

 • Print je reservering/ rentalvoucher

  Om snel alles te regelen moet je je bevestigingsmail van je online boeking bij de hand hebben.
 • Identiteitsbewijs

  Neem een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) mee.
 • Rijbewijs

  Bij de meeste autoverhuurders op Schiphol moet je minimaal 21 jaar zijn en een jaar je rijbewijs hebben om een huurauto mee te krijgen.
 • Creditkaart

  Om een auto te huren op Schiphol heb je een creditkaart nodig voor de borg. De creditkaart moet geldig zijn en op naam staan van de huurder. Controleer ook of je voldoende bestedingslimiet hebt om de borg te voldoen.

Laat je niet iets aanpraten

Op het moment dat je de huurauto gaat ophalen, proberen autoverhuurders je soms nog allerlei extra’s aan te praten. Neem daarom je reservering mee, daarop staat waar jij voor gekozen hebt. Vaak zijn extra verzekeringen of betalingen helemaal niet nodig.

Heb je zelf geen zin om je te verdiepen in hoe het precies zit met (het afdekken van) je eigen risico en welke verzekeringen er nodig zijn? Kies dan voor Worry-Free van Autoverhuur-Schiphol, een selectie van de allerbeste auto's, die voldoen aan de belangrijkste voorwaarden. Zo weet jij zeker dat alles goed geregeld is en je niet ineens voor onverwachte kosten komt te staan wanneer je de auto weer inlevert.

 • Geen extra kosten/eigen risico is gedekt.
 • Geen gedoe met brandstof. Je krijgt de huurauto vol mee en brengt hem vol terug.
 • Geen beperking op het aantal kilometers. Rijd zoveel als je wilt zonder extra kosten.
 • Alleen maar top autoverhuurbedrijven.

Controleer de huurauto bij het halen en inleveren

Nadat je bij de balie het huurcontract goed hebt doorgelezen en de borg hebt betaald, ga je de auto halen in de parkeergarage. Een medewerker van de autoverhuur vertelt je waar de auto staat.

Check voor vertrek en bij het inleveren je huurauto van onder tot boven. Geen deuken of andere schade? Is alles aanwezig? Kom je een kras of deuk op de auto tegen, maak er dan een foto of filmpje van en laat er een aantekening van maken in het huurcontract.

Je kunt je huurauto op Schiphol op elk gewenst tijdstip inleveren, vaak ook buiten kantooruren. Wanneer je de huurauto gaat inleveren en het kantoor van het verhuurbedrijf is gesloten, maak dan een foto van de geparkeerde auto en de tankstand. Mail deze foto’s met de tijd en datum dat je de auto hebt teruggebracht.

 1. Home
 2. Autoverhuur luchthaven Amsterdam